fredag den 26. september 2014

Løbsforventninger af Tønder og Bov (sæsonens sidste løb)

Endnu engang vanen tro, slutter sæsonen af i det flade sønderjyske terræn.

Tønder: 82,8 fordelt over 3 omgange.
 Et super fladt løb, for sprinterne, den heldige rytter eller det heldige udbrud. Men som så oftest skal det hele afgøres i en kæmpe massespurt, så hvis du er tæt på Tønder så tag et smut forbi. Spurten kommer til at forgå på en stor lige landevej. Så farten bliver relativ høj, og vi kommer alle sammen til at side og hoppe i sadlen, da vi nok højst sandsynelig træder vores gear godt og grundigt ud. (vi køre nemlig med en bestemt gearing, for at komme knæ skader osv. i forkøbet)   
Mine forventninger til Tønder er lidt med blandede følelser. Trætheden efter en lang sæson sidder i kroppen, men på den anden side er det jo nok ens for alle. Jeg har til mål at side med fremme hvor det sker, også køre med hvis nogle af de stærke ryttere køre. Jeg håber lidt på en del vind, for med de lange lige veje og det åbne landskab, vil det skabe en del huller i feltet.- Måske en lille gengivelse af Odder, nok bare lidt voldsommere. Så en lille gruppe på 12-20 mand, hvor det hele vil blive afgjort i en spurt vil være optimalt. 

Starten fra Tønder løbet 2013
Bov: 79,2 fordelt over 4 omgange. 
Danmarks nok fladeste løb. Med mindst højdemeter pr. kørt km.
Vind og vejr spiller ikke ind på samme måde som i Tønder, da største delen af ruten er med skov og krat omkring vejene. Det bliver ren power og en lille position held der skaber det afgørende udbrud. I de fleste tilfælde bliver det hele lidt af det man ikke havde forventet. Nogle gange vælger de stærkeste rytter at give plads til 1. års med mod på at få vind på snuden, mens der andre gange bliver kørt cykelløb hvor det hele ender med en massespurt hen mod det sidste sving. Opløbet er nemlig lavet sådan, at der er et skarpt 90 graders sving 150m før mål. Så spurten er som oftest om hvem der kommer først igennem svinget. Hvis man får taget svinget godt, kan man godt vinde ved at komme først igennem det. Mine forventninger er egentlig bare at have det sjovt. Det sidste løb i sæsonen er sgu ikke det der afgøre, om man har haft en god eller dårlig sæson alligevel. Så om jeg bliver 1,2,5,7, eller nr. 70 gør ikke mig noget. Men jeg går selvfølgelig stadigvæk efter at vinde. ;-) :D 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar