torsdag den 9. april 2015

Sidste dag i Belgien (mandag d. 6 april) - blev som tilskuer

Dagen hvor Belgien slog hånden af os. 

Vi var alle lidt tøvende men stadig friske efter at have set ruten (mandag red.) En rundstrækning alla et dansk gadeløb. Vi skulle dog passere 2, tog overgange pr. omgang. Det så ud som, at risikoen for at blive ladte tilbage når toget kom tårnede forbi, eller styrte i et af de mange sving ville være temmelig store.

  Alle bekymringer viste sig dog at være spildte. 
Ved indskrivning manglede vi blot at få udleveret 2 ryg nr. de resterende ryttere fra HCK havde fået og alt så ud til at være i orden, da der opstod et større ståhej.
     Vi kunne pludselig ikke få udleveret de resterende 2 start numre. 2 af de 4 tilstedeværende belgiere ved indskrivnings-bordet var blevet opmærksomme på, at vi havde kørt løb de 2 forgående dag, hvilket jo var rigtigt nok.
Sidste år havde HCK også være i Belgien for at køre 3 en-dags løb, men i år var der tydeligvis andre boller på suppen. Et nyt regelsæt havde gjort op med mulighederne for at kunne køre 3 dage i streg.

I Belgien er der nemlig cykelløb stort set hver dag. De har derfor lavet en system, så man som ungdomsrytter kun kan køre 3 løb i ugen (og efter de nye regler, med minimum 1 hviledag imellem)

Der stod vi så og kunne se frem til en lang tur hjem i bil uden, at være helt så smadret som forventet. Vi var alle godt trætte af det hele. Rytterne fra HCK, som havde sneget sig forbi kontrollanternes skarpe øje, måtte desværre også aflevere deres start numre tilbage igen. Vi var derfor alle udelukket fra at kunne stille til start.
Slukøret forlader vi Belgien 



U 17 kom i fokus 

Asbjørn Hellemose (u17) var med os i Belgien. Han havde ikke kørt dagen før pga. der ikke var start for u17. Han var derfor i fuld gang med løbet uviden, om at vi andre var ved målstregen for at heppe istedet for at være ude og varme op.

Asbjørn prøvede lykken flere gange på den korte rundstrækning men kunne ikke slide sig fri fra det jagtende felt. Istedet blev det en overlegen Belgier der med 3 omgange kunne køre kontra på Asbjørn. Det så lovende ud for Belgieren der havde 20 sekunder ved udgangen til sidste omgang.

Chris Anker er ikke en sprinter 
Asbjørn ligner meget "oksen fra Hammel" med hans vuggende stil, og det siges at Asbjørn køre dobbelt så langt som alle de andre. ;-) Derfor må det siges at være en præstation i sig selv blot at komme med feltet hjem. Desværre for Asbjørn er en lang flad spurt ikke lige hans kop te, og han måtte derfor prøve en sidste gang ude fra, inden de skulle ud på sidste omgang. Asbjørn fik dog andre lykke ridder med på hjul og det hele blev neutraliserede kort efter. Kræfterne var brugt op og Asbjørn kom rullende ind bag feltet.

Den stærke Belgier der hed Terpstra til efternavn kunne køre først over målstregen som suveræn vinder.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar