onsdag den 6. maj 2015

Youth Tour dag 3

Søndag d. 3 Maj – Linjeløb

Den sidste Etape af årets Youth Tour blev igangsat kl. 10.00 under en skydækket himmel. Små snoede veje i åbent landskab ville på en vindblæst dag kunne skabe splittelse i feltet. Få steder på ruten blev der kørt sidevinds kørsel, men vinden var aldrig rigtig kraftig nok til at der opstod huller. Derfor måtte et udbrud afsted fra fronten og mange ryk dannede dagens etape. Mange ryk senere kom en gruppe på seks mand afsted, heriblandt tre ryttere fra Ballerup, og gruppen fik hurtigt et forspring på over et minut. Senere voksede udbruddet fra seks til otte mand, da Asbjørn Ravn Rasmussen (Hammel CK) og Tim Vang Cronqvist (DCR Ballerup) kørte op til de forreste.
I feltet styrede Ballerup slagets gang og ingen med betydning fik lov til at køre. På samme måde sad Ballerup i udbruddet med de bedst placerede ryttere til den samlede stilling, og derfor arbejde de alle hårdt for at holde farten høj, for at opnå et så stort forspring som muligt. Det stod også hurtigt klart, at vinderen skulle findes blandt de forreste otte mand, og på stregen var Nicolai Petersen (Team Bravida-Georg Berg) hurtigst, mens Tim Vang Cronqvist kunne tage den samlede sejr foran sine to holdkammerater Andreas Kron og Adam Christensen. Asbjørn Ravn fra HCK spurtede sig til en flot 3. plads efter et taktisk godt disponeret løb.

Feltets spurt 
I feltet blev der sat op til en spurt, hvor målet var at få Mikkel Dreyer ind i Top 15 (som er point givende) da han inden dagens etape lagde på en flot 16. plads få sekunder fra point. Det var stadigt muligt da der blev kørt til stregen, hvor alle fik den reelle tid uanset om man kom ind på hjul. Et kort øjeblik lignede det et top 15 plac. Da 1 ryttere længere oppe i klassementet var blevet sat efter at have kørt lead out, dog blev Mikkel rykkede tilbage da 1 medlem fra udbruddet på dagens etape var rykket op forbi. Lidt ærgerligt da det ikke havde krævet mange sekunder før Mikkel havde fået point.
Jeg selv kom aldrig rigtig frem til spurten og endte på en 24. plads. Det blev til en samlet 28. plads, hvilket jeg egentlig er meget overrasket over trods min enkeltstart, hvor jeg tabte mange værdifulde sekunder.

Konklusion 
Alt i alt en fed weekend med mange sjove løbskilometer, det var især super fedt at kunne køre op med de bedste på grus etapen om lørdagen. Det blev til 6 timer og 59 sekuders cykelløb :-) 

Jeg ser nu frem mod Jysk/Fyn Mesterskab i Horsens på søndag, hvor formen gerne stadig skulle være god. 

Det næste hårde mål bliver Tour de Himmelfart som på samme måde som Youth Tour er et internationalt etapeløb, som bliver kørt i forbindelse med de danske helligedage. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar