fredag den 7. august 2015

Rander Bike Week - del 2 resume

Dette er 2. løbsberetning ud af 2 fra Lørdag og Søndag d. 1 + 2 august

Læs del 1 her: http://mwmortensen.blogspot.dk/2015/08/rander-bike-week-lbsberetning.html

Hvis du ikke allerede har læst optakten til Rander Bike Week, så kan du finde den her: http://mwmortensen.blogspot.dk/2015/07/randers-bike-week-2015-optakt.html

Med 125 km´s kongeetape i benene inden starten (fra om fredagen), var vi alle nok lidt slukøret med igen i et relativt lille felt at skulle ud på 124,5 km. 

Tempoet blev sat mageligt men stadig højt af et kontrollerende Herning mandskab (da de havde føretrøjen) Det var tydeligt fra starten af, at de på netop denne etape var relative sikker på Søren Siggaards komfortabel føring på lidt over 2 min. Derfor var det oplagt at holde det hele samlet for måske at kunne få en sejr med hjem.
 EN sejre der lå godt til spurt stærke Anders Ællingsøe fra Herning, som inden etapen lagde på en delt 2. plads. (med Hammels Sebastian Baldtzar) og på den måde samtidig få samlet nogle bonussekunder sammen til at skubbe Seb ned på en samlet 3. plads. 

Løbets udvikling - den offensive

Vi vidste godt at der hurtigt ville kunne ske store tidsforskydelser i et så lille felt som det til Rander Bike Week. Derfor prøvede vi at ryste det ellers så stærke Herning mandskab, ved at starte tidlig og skabe et udbrud. Mikkel Dreyer køre på rutens første hårde bakke og for hurtigt følge af hold kammerat Asbjørn Ravn og Mascot-Campus rytteren Mikkel Beck. Herning bruger mange kræfter på at hente  men bliver dog hentet ind  Han angriber nede fra feltet lige inden de 3 udbryder bliver hentet og sammen bliver der kørt fuld gas, efter 5-6 km intens forfølgelses løb fra Herning bliver det hele samlet igen og der bliver gjort klar til den længe ventede massespurt, dog sætter Silas Toftemark tempo og køre alene væk, han får senere selskab af 2 fra sjælland, men deres samarbejde kommer aldrig rigtig op at køre, og omgangen efter ryger den første af de 2 sjællænder af. Trioen der blev til en due formår at holde feltet på afstand indtil 500m før mål. 


Opløbet

Vi havde indkørsel til de sidste 4 km på en lang lige hovedvej, og derfor var der god plads til at køre sig selv frem, inden den sidste knold 3 km før mål. Bakken blev kørt jævnt hårdt fra bunden og på toppen angriber nr. 4 i den samlede stilling fra Ballerup, han fik følge af Seb med resten af feltet på hjul. Det hårde tempo sætter en del ryttere under pres, og på toppen er der et par huller som skal lukkes. Jeg mærker hurtigt syren i benene , men får presset tilstrækkeligt på til at jeg lige kommer med.

Herning har stort set  brugt alle deres lead-out mænd op. HCK tager derfor fronten og leder feltet frem mod opløbsvinget (svinger skarpt mod højre, hvorefter vejen går lidt ned af med 400m til mål) Seb udnytter lidt tøven blandt konkurrenterne og kommer stærkt ud på den anden side af feltet, og med et lille hul sætter han en lang spurt ind. Vinderen fra gadeløbet i Hadsten skyder frem i højre side af vejen, imens avancere jeg et par pladser ved at kaste cyklen skarpt rundt i svinger, cyklen bliver svinget op i fart og med 200m igen kan jeg gå forbi en lille gruppe (nr. 9-13) der har samlet sig i venstre side af vejen. Den fremskydende rytter fra Balerup når lige nøjagtig at hente Seb på stregen, da dermed bliver 2ér og får 6 bonussekunder. Seb indtog dermed 2. pladsen i den samlede stilling. 

Top 10 fra Lørdagens 125 km lange etape


Konklusion på lørdagen 125 km 

Undervejs i løbet følte jeg mig egentlig bedre kørende for hver gang vi ramte rutens 2 knolde. Tror på en måde jeg kom ind til løbet i en så ringe form at jeg undgik at køre mig selv træt, og i stedet blev bedre dag for dag.

Søndag - sidste etape af Randers Bike Week 

Afslutningen var egentlig ikke så slem på papiret, som man kunne forvente af sidste etape. 

46,2 km lyder ikke af meget, men med en skrap stigning over 11 omgange blev der lagt an til et hårdt løb. 

Løbet  
Der forkom ikke så mange angreb og forceringer som man kunne forvente med 1 perfekt stigning som springbræt. Det var ikke så meget et hårdt tempo på bakken der gjorde at folk undlod at angribe, men derimod istedet en lang åben nedkørsel på 3 km lige efter. Herning mandskabet holdt igen det hele i kort snor, for at tage revanche for lørdagens mislykkede spurt forsøg om sejren. Men 2 mascot-campus ryttere valgte at tage kampen op og de stak af sted halvejs i løbet. 

Det så længe ud til at det opskruede tempo i feltet ville være nok til at hente de 2 mascot ryttere ind igen, men med en kæmpe kraft anstrengelse kunne de køre over stregen netop som feltet hentede dem, og de blev derfor lige nøjagtig ikke hentet. 



Sebastian holder sin 2. plads med 1 sekund. Jeg selv kommer ind som sidste mand i en stærk reducerede gruppe, hvilket vidnede om at det var en meget hård og lang spurt der blev kørt. 







Ingen kommentarer:

Send en kommentar